Over PVTC

Rotterdam Centraal

Rotterdam Centraal

PV Tech Consult B.V. biedt zakelijke dienstverlening op het gebied van technologie en het raakvlak daarvan met de maatschappij. De dienstverlening is erop gericht bruikbare technologie te realiseren in grote projecten en organisaties. Projectmanagement, Integraliteit en integratie zijn daarbij sleutelwoorden. De dienstverlening bestaat uit project-, technologie-, systeem- en integratie-management en -advies.

Peter Vreeswijk Msc, PMP heeft meer dan dertig jaar ervaring in project- en technologie-management, ICT, openbaar vervoer en industriele productie, zowel in Nederland als internationaal.

De laatste dertien jaar is hij actief als projectmanager aan opdrachtgeverkant van de aanleg van openbaar vervoer (lightrail/metro) met groeiende focus op de realisatie van technische systemen, systeemintegratie en de oplevering en soepele overdracht van een werkend vervoersysteem in afstemming met Exploitatie, Centrale Verkeersleiding, Beheer en Onderhoud en vele andere stakeholders. Dit betreft de projecten Beneluxlijn (4 jaar) , RandstadRail (8 jaar, waarvan de laatste zes jaar ook acterend als plaatsvervangend algemeen projectmanager) en Hoekse Lijn (sinds 2012).

Bij het project Hoekse Lijn is Peter werkzaam als projectmanager systemen en systeemintegratie. Het project richt zich op de ombouw van de bestaande treinverbinding tussen Schiedam en Hoek van Holland naar lightrail/metro met behoud van goederenvervoer over het spoor.